top of page

Welk tapijt kiezen voor je woning?

Een tapijt is altijd een essentieel item in je interieur. Je voeten blijven niet alleen lekker warm, maar een vloerkleed zorgt ook voor sfeer en demping van geluid. Een tapijt is praktisch en voegt sfeer toe aan je interieur.


Bij het uitzoeken van een tapijt zijn er een aantal punten om op te letten. Formaat, materiaal en stijl zijn de belangrijkste, maar ook de functie is bepalend bij het maken van de juiste keuze.tapijt voor je woning


Functie van het tapijt

Wil je een tapijt om koude voeten te voorkomen in je slaapkamer of woonkamer, zoek je een zachte ondergrond waar je kinderen op kunnen spelen of moet een tapijt een blikvanger in de ruimte zijn? Er zijn talloze redenen te bedenken waarom een tapijt een waardevolle toevoeging is voor je interieur.

In een slaapkamer loop je veel op blote voeten en is een zacht en hoogpolig vloerkleed prettig. Heb je in de woonkamer ook regelmatig je schoenen aan, dan is een laagpolig vloerkleed praktischer. En als je specifiek op zoek bent naar een kleed dat voor warme voeten zorgt, zal je eerder voor een wollen kleed kiezen. Dit werkt van nature isolerend.


Formaat van het tapijt

Let er verder op dat je het juiste formaat kiest. Je verkijkt je snel op de grootte van een tapijt, meet daardoor altijd in huis op hoe groot hij moet zijn. Het is mooi als een vloerkleed voor de zithoek of de eethoek groter oogt dan de bank of de eettafel. Zorg bijvoorbeeld dat het vloerkleed iets breder is dan de bank of een groter oppervlak beslaat dan het blad van je eettafel.


Leg je het vloerkleed vóór de zitmeubels in plaats van eronder? Dan krijg je een intiemer effect. Hiervoor is een kleiner vloerkleed vaak al voldoende.

Voor de eetkamer gelden weer andere afmetingen. Als je een vloerkleed onder de tafel wilt leggen, is het handig dat je ervoor zorgt dat deze aan alle kanten minstens 60 centimeter uitsteekt. Zo kan iedereen eenvoudig met zijn of haar stoel achteruit schuiven.


Kleur van het tapijt

De kleur van je tapijt en de stijl hangen samen. Door goed te kijken naar de kleuren in de rest van je interieur, kun je een mooie combinatie maken met het vloerkleed. Laat een opvallende kleur in je interieur bijvoorbeeld in een afgezwakte tint terugkomen in het kleed.

Is jouw stijl basic en ingetogen dan is een effen tapijt een veilige keuze. Let bij het kiezen van het kleed ook op de muren. Ben je van plan om het tapijt neer te leggen bij een muur met een uitgesproken kleur of drukker behang? Dan zorgt een effen exemplaar voor rust.


Vorm van het tapijt

De vorm is heel bepalend voor de uitstraling van het vloerkleed in je interieur. De vorm van het vloerkleed is afhankelijk van de ruimte waarin het komt te liggen, de meubels die eromheen staan en natuurlijk je eigen smaak.

Een rechthoekig tapijt is de meest gekozen vorm, maar er zijn zoveel meer opties. Een rechthoekig vloerkleed past in veel interieurs en laat een ruimte optisch groter lijken. Goed te combineren met een (hoek)bank, eettafel of onder een bed.

Een vierkant tapijt staat mooi in een ruimte die juist niet vierkant of rechthoekig is. Combineer een rechthoekig tapijt met een rond exemplaar dat er deels overheen ligt en zet op het ronde tapijt een mooie armstoel.


Materiaal van het tapijt

Het is goed om bij de aanschaf van een vloerkleed te letten op het materiaal waar het karpet van is gemaakt. Dat bepaalt namelijk hoe gemakkelijk je het vloerkleed kunt schoonmaken.

Ook voor het materiaal kunnen we onderscheid maken tussen twee soorten vloerkleden: kleden van natuurlijk materiaal en kleden van synthetisch materiaal. Onder natuurlijk vallen materialen als katoen, kokos, (geiten)haar, bamboe, sisal en wol. Vloerkleden van natuurlijke materialen zorgen vaak voor een stoere, luxe uitstraling en zijn daarom zeer geliefd in de woonkamer.


Synthetische materialen zijn ook vaak een goed alternatief. De kunststoffen die voor synthetische vloerkleden worden gebruikt, zoals polyamide (PA) en polyester (PL), verkleuren nauwelijks. Dit type is daarom ideaal voor onder de eettafel of in de speelkamer. Bovendien kun je vloerkleden van deze materialen vaak buiten gebruiken.


Onze showroom in Deurne

Bezoek onze showroom in Deurne

Wanneer je je graag laat inspireren, kom dan eens naar onze showroom in Deurne. Ons uitgebreide assortiment is veelzijdig en biedt onze Belgische klanten een ruime keuze aan design en unieke tapijten die een vleugje exclusiviteit kunnen toevoegen en je huis kunnen doen opvallen. Een breed scala aan opties kan je helpen bij het vinden van het perfecte vloerkleed als aanvulling op jouw woninginrichting en een touch warmte en gezelligheid toe te voegen aan je huis. Voor elke woonstijl is bij ons wel een bijpassend tapijt te vinden.

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page